Spectacol tradițional pe Dealul Pietriș – o sărbătoare a culturii locale

Fiind unul dintre evenimentele tradiționale ale sezonului, spectacolul de muzică populară s-a desfășurat ieri, la confluența dintre Țara Lăpușului și Țara Chioarului, pe Dealul Pietriș, un loc în care natura este la ea acasă.

Credit foto: Alexandru CHIRA

Organizat pe durata a două zile: vineri – 30 iunie și duminică – 2 iulie, de către „Popasul Vânătorului”, în locația cu același nume, evenimentul s-a dorit a fi un centralizator al obiceiurilor autentice, un mijloc de promovare a potențialului vânătoresc prin punerea accentului asupra bucatelor tradiționale și vânătorești, deopotrivă. Tot în acest areal, în cadrul evenimentului a avut loc și celebrarea unei zile de naștere, a cărui sărbătorit a fost Dana Timbuș, unul dintre managerii acestui loc.

„<<Popasul vânătorului>> este un punct ce promovează bogăția culturală, tradițiile culinare, culturale și de orice fel ale zonei, dar în special ale vânătorilor din zonă”, susține Popasul Vânătorului.

Credit foto: Popasul Vânătorului

Dincolo de sfera culinară, spectatorii au avut ocazia de a-și încânta auzul cu muzică populară, într-un cadru pitoresc, interpretată live de tânăra formație „Ceterașii Lăpușului” împreună cu artista Victoria Petrenciuc.

Credit foto: Alexandru CHIRA

Pentru persoanele amatoare de tradițional care s-au aflat în imposibilitatea de a fi prezente în prima zi a evenimentului, „Popasul Vânătorului” își va redeschide porțile pentru a doua oară duminică, 2 iulie începând cu ora 13:00, în același loc, la marginea pădurii, în aceeași ambianță naturală, autentică.