Rezultate Bacalaureat 2024, județul cu cele mai multe medii de 10

Județul Iași se clasează în fruntea celor mai bune județe cu cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat, conform datelor publicate luni de Ministerul Educației pe site-ul oficial – bacalaureat.edu.ro.

Conform informațiilor publicate de Agerpres, trei absolvenți de liceu din județul Iași au reușit să obțină media 10, astfel județul reușind să se clasifice pe primul loc și să obțină cele mai multe medii maxime din țară. Cei doi elevi care au obținut această performanță provin de la licee particulare din Iași – Colegiul ‘Richard Wurmbrand’ și Liceul Teoretic “Varlaam Mitropolitul”, iar unul de la o instituție de învățământ de stat – Colegiul Național Iași.

Antonina Bleorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, a anunțat că rata cumulată de promovare la nivelul județului, înainte de contestații, este de 80,85%, astfel depășind media națională de 76,4%. Care reprezintă o ușoară scădere comparativ cu rata de promovare de anul trecut, care a fost de 80,83%.

„Pentru promoția curentă, rata de promovare este 84,2%, iar pentru promoțiile anterioare – 34,84%. Au promovat 4.167 de candidați dintr-un total de 5.154 prezenți. Trei candidați au obținut media 10, Iașiul fiind județul cu cele mai multe medii de 10 din țară. Elevii care au obținut media maximă provin de la Colegiul Național Iași, Colegiul ‘Richard Wurmbrand’ și Liceul Teoretic ‘Varlaam Mitropolitul'”, a precizat Antonina Bleorț.

Referitor la rezultatele obținute de candidați la nivelul de disciplină a examenelor, 24 de absolvenți din județul Iași au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 191 la proba obligatorie a profilului (140 la Matematică și 51 la Istorie), iar 215 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Conform metodologiei, contestațiile se pot depune fizic sau pot fii transmise în cursul zilei de 8 iulie, între orele 12:00 și 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care doresc să conteste rezultatul inițial vor trebuie să completeze, să semneze și să depună sau să transmită prin mijloace electronice o declarație-tip, în care să menționeze că au laut la cunoștiință că nota acordată în urma soluționării contestației poate fi modificată, după caz, nota inițială, fie prin creștere acesteia sau prin scăderea acesteia. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi anunțate vineri, 12 iulie.

Sursa: www.digi24.ro