„Ziua Copilului” – o explozie de distracție în comuna Lăpuș

Dedicată copiilor, ființelor cu cea mai mare doză de energie, curiozitate și creativitate, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită ieri, 30 mai 2023, începând cu ora 13:00, în cadrul unui eveniment grandios organizat în parcul central, recent amenajat, al comunei. Aflat la a treia ediție consecutiv, evenimentul a fost organizat de primarul comunei Lăpuș, Cristina Buda, care a fost și moderator, cu sprijinul viceprimarului Ionuț Toma și al consilierilor locali, într-un cadru ofertant și cu bun gust. 

Evenimentul a debutat cu prezentarea unui moment artistic organizat și susținut de către elevii Școlii Gimnaziale Lăpuș, moment în cadrul căruia cântecele și poeziile specifice tematicii de 1 iunie au fost nelipsite. În continuarea evenimentului a urmat atât un moment al Ansamblului Folcloric „Doina Lăpușului” coordonat de Dinu Pop, cât și concerte ale artiștilor locali: Victoria Petrenciuc, Gabriela Ungur, Iulia Muste și Ioana Filip.

Într-un cadru presărat cu diverse activități: pistă cu mașinuțe electrice, tobogane gonflabile, amplasate chiar în centrul comunei și jocuri distractive, cei mici s-au bucurat și de prezența clovnului și a personajelor din desenele animate: Minnie și Mickey Mouse, Donald Duck cu care au dansat și s-au fotografiat. De asemenea, copiii au avut posibilitatea de a-și picta fețele într-un ton cu tematica abordată.

Credit foto: Alexandru CHIRA

Printre preparatele tradiționale, nelipsite în acest areal s-a enumerat și celebra plăcintă cu brânză de Lăpuș, iar pentru ca energia pozitivă a copiilor să nu cunoască limite, la eveniment au fost prezente și standuri cu vată de zahăr și jucării.  Printre atâtea fețe zâmbitoare dornice de a lua parte la activitățile propuse, prezenți la eveniment au fost persoane din toate categoriile de vârstă, părinți și cadre didactice.

Credit foto: Alexandru CHIRA

Evenimentul s-a finalizat prin organizarea unei tombole cu premii, în cadrul căreia, toți copiii prezenți au extras bilețele pe care erau inscripționate anumite recompense: cărți de joc, creioane colorate, mingi, cuburi, brelocuri ș.a.m.d. Pe lângă asta au fost puse la bătaie și premii mai valoroase precum: 5 tablete, 4 ceasuri Smart și 3 drone, premii care au fost acordate de către primarul comunei Cristina Buda, celor mai norocoși copii.

Comuna Lăpuș este vestită datorită spiritului tradiționalist pe care dorește să-l mențină viu în sufletele cetățenilor prin meșteșugurile și obiceiurile locale față de care localnicii manifestă un interes neșubrezit, dar și prin accentul pe care îl pune asupra realizării și menținerii bunăstării lăpușenilor, după cum însuși primarul comunei spune: „Cu prețuire, mereu cu gândul la dumneavoastră, același primar de suflet – Cristina Buda”. Aici, în inima comunei, se desfășoară numeroase evenimente și festivaluri tradiționale, care adună oamenii din întreaga zonă pentru a celebra cultura și identitatea locală.