Shein și Temu: un pericol pentru cumpărători

Aplicațiile de shopping precum Temu și Shein au câștigat popularitate datorită prețurilor atractive și varietății de produse. Cu toate acestea, există numeroase probleme asociate cu aceste platforme, inclusiv probleme de securitate și calitate.

Multe rapoarte indică probleme de securitate. De exemplu, un utilizator a raportat că, după efectuarea unei comenzi pe Temu, cardul său a fost blocat pentru a împiedica tranzacțiile suspecte. Aceasta este o măsură de securitate adoptată de bănci pentru a proteja utilizatorii de fraude, dar poate cauza neplăceri considerabile. Utilizatorii pot deveni victime ale furtului de identitate sau ale scurgerilor de date personale și financiare.

Calitatea produselor oferite de aceste platforme poate fi inconstantă. Mulți utilizatori se plâng că produsele primite nu corespund descrierilor sau imaginilor prezentate pe site. Materialele pot fi de slabă calitate și se pot deteriora rapid. De asemenea, livrarea poate dura mult mai mult decât estimările inițiale.

Deși Temu și Shein oferă prețuri accesibile și o gamă variată de produse, problemele de securitate și calitate ridică semne de întrebare serioase. Utilizatorii trebuie să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție pentru a se proteja împotriva riscurilor asociate.

Sursă foto: Shutterstock