Podul Prieteniei intră în reparații

Lucrările de reparație la Podul Giurgiu-Ruse vor începe pe 10 iulie, în plin sezon al concediilor, când mulți români călătoresc cu mașina spre Bulgaria sau Grecia. Anunțul oficial a fost făcut aseară de autoritățile bulgare. Lucrările vor dura 4 luni și jumătate pe fiecare sens, adică aproximativ 9 luni în total. În urma acestor informații, românii se așteaptă ca aceste condiții să ducă la așteaptări infernale la blocaje și la ore pierdute pe drum.

Românii care pleacă în vacanță în Grecia sau Bulgaria ar putea începe călătoria cu așteptări lungi în trafic. Autoritățile bulgare au informat oficialii români că vor efectua lucrări pe partea lor a Podului Prieteniei, care vor dura aproximativ 4 luni și jumătate pentru fiecare bandă. Se va circula pe o singură bandă, alternativ, iar traficul va fi dirijat cu ajutorul semafoarelor, ceea ce va duce la formarea de cozi și la timpi de așteptare mai mari.

“Nu este o dată potrivită. Ar fi trebuit să facă aceste lucrări în afara sezonului estival, primăvara sau toamna. Vom prinde lucrările, se pare,” spune un bărbat. “Ar putea evita perioada asta. Probabil o să fie blocaje,” relatează un șofer. alt bărbat.

“Da, ar fi trebuit într-o altă perioadă, probabil în ianuarie sau februarie,” explică un șofer. Transportatorii vor fi, de asemenea, afectați, așteptând deja ore bune în vamă chiar și fără lucrări în desfășurare. “De când așteptați în vamă?” întreabă un reporter Digi24. “Cam 13 ore. Cred că ne mutăm aici. Timpul de așteptare va fi aproape dublu,” spune un șofer de marfă.

În fiecare sezon estival, podul Giurgiu-Ruse este traversat de peste un milion de români, care vor trebui să aibă răbdare atunci când pleacă în vacanță. Ca și rute alternative, se poate folosi podul Calafat-Vidin sau legăturile cu bacul din Călărași. O variantă care îi ajută pe români, ca să poată călătorii este avionul, dar nici aceasta nu scapă de aglomerație și timpul mare de așteptare. În ultimele zile, zeci de curse aeriene au fost anulate, iar companiile de zbor spun că de vină este căldura puternică.

Sura: www.digi24.ro

Sursa foto: www.digi24.ro