Inconștiența la putere: Tinerii au luat cu asalt cluburile și discotecile

Guvernul a adoptat, în seara zilei de 14 mai 2021, modificarea hotărârii de prelungire a stării de alertă prin care se renunţă la mai multe restricţii, începând cu 15 mai.


„În şedinţa de guvern am adoptat modificarea şi completarea anexelor 2, 3 la HG 531 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021″, a declarat premierul, la finalul şedinţei de guvern.


O primă măsură de relaxare anunţată a fost eliminarea obligativităţii purtării măştii în spaţii deschise neaglomerate, urmând ca restricţia să fie aplicată în continuare în spaţii publice precum pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun. De asemenea, s-au eliminat restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii a persoanelor şi restricţia privind programul operatorilor economici până la ora 21.00, stabilindu-se programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi teraselor în intervalul orar 5-24.


Sunt tânăr și aceste măsuri m-au entuziasmat. Le așteptam și le consideram normale, până să fiu izbit de o ipocrizie letargică venită din partea unor persoane de la care chiar nu m-am așteptat.
Sâmbătă seara am fost invitat în două locuri la petreceri (după ora 24:00) . N-am mers, nu voiam să încalc legea, nu voiam să fiu părtaș la o acțiune prin care dăm dovadă că nu înțelegem deloc care sunt măsurile care s-au ridicat și care sunt cele impuse în momentul de față.


Am fost dezamăgit de unii cunoscuți, unii apropiați care sâmbătă au făcut prăpăd prin cluburi și discoteci. Știu, ne-a fost dor tuturor, dar vă rog, haideți să dăm dovadă de puțin altruism, de puțin civism și să scăpăm odată de toate restricțiile și de pandemia aceasta mizerabilă. Cum am rezistat un an jumate, mai putem sta fără club o lună.

Și aș mai zice ceva, cu riscul de a fi considerat răutăcios: „De club aveți timp, dar de vaccinatNU!” Din păcate, ieșitul la distracțiile de noapte au răpit viața unor tineri, care ,fiind prezenți la o petrecere, au vrut să testeze mașina unui cunoscut, producând un accident violent.


Nu, nu vreau să zic mai multe, dar simt nevoia să vă rog să fim cu toții puțin mai atenți asupra lucrurilor pe care le facem. Multora dintre noi, pandemia a luat un bunic, un unchi sau un părinte. Ar fi păcat să trecem iar prin nefericirile pandemiei.

Sursă foto: top1.ro