Fotbal: Maramureșeanul care era văzut ca: „Viitorul Ronaldo” a ajuns să joace în Elveția

Fotbal: Unde a ajuns maramureșeanul care a fost căpitan la Sporting Lisabona, văzut ca „viitorul Ronaldo”

Cristian Ponde este un fotbalist portughez de origine română, care a crescut la Academia Clubului Sporting Lisabona. Fost internaţional de tineret al Portugaliei, considerat o mare speranţă a fotbalului din această ţară şi comparat de presă cu Cristiano Ronaldo, Ponde a plecat anul trecut pentru prima dată în cariera sa din Portugalia.

Născut la Făureşti în Maramureş, Ponde a emigrat împreună cu familia sa în Portugalia în 2003. Din 2011 a primit şi cetăţenie portugheză, iar între 2011 şi 2014 a fost un obişnuit al selecţionatelor de tineret ale Portugaliei, pentru care a marcat 11 goluri în 29 de meciuri. Pe vremea când era încă o mare promisiune a fotbalului portughez, Benfica şi Chelsea s-au luptat pentru semnătura sa.

Atacantul de origine română a ajuns acum la 26 de ani şi după un sezon în care a fost împrumutat la Covillha, a semnat cu gruparea elvețiană Grasshopper Club Zürich.

Din păcate, cota sa de piaţă a scăzut dramatic în ultimii ani, iar în acest moment este evaluat la 200 de mii de euro. Ponde are contract cu formația elvețeană pentru încă două sezoane şi poate evolua atat ca extremă stânga, cât şi ca al doilea vârf sau ca atacant. În actuala stagiune, Ponde a marcat 6 goluri în 20 de meciuri jucate pentru elvețieni.

Sursă foto: Facebook Cristian Ponde