Gunoaiele din Sighet nu o să mai fie colectate

Operatorul de salubritate SC HERODOT GRUP SRL și Primăria Sighetu Marmației nu au găsit o soluție pentru depozitarea gunoaielor. Astfel, cetățenii orașului și operatorii economici vor trebui să se obișnuiască cu grămezile de deșeuri deja formate.

În urmă cu câteva zile, Vasile Moldovan, primarul municipiului, a declarat în cadrul emisiunii radio Sighet FM că s-ar fi găsit un loc provizoriu în care gunoaiele ar fi putut să fie depozitate. Din păcate, vestea dată de operatorul de salubritate l-a luat prin surprindere chiar și pe acesta.

Într-o postare de pe o rețea de socializare, SC HERODOT GRUP SRL a anunțat sighetenii cu privire la ceea ce urmează să se întâmple cu deșeurile.

„Operatorul de salubritate SC HERODOT GRUP SRL informează cetățenii și societățile comerciale din municipiul Sighetu Marmației că datorită lipsei unei soluții privind transportul și depozitarea deșeurilor în afara județului Maramureș, se sistează colectarea deșeurilor până la identificarea unei soluții viabile de către factorii decizionali. Operatorul este pregătit să reia activitatea de îndată ce sunt împlinite condițiile minime necesare operării normale. Utilizatorii serviciului de salubritate vor fi informați de îndată ce se reia activitatea de colectare a deșeurilor. Menționăm că fluxul deșeurilor colectate selectiv nu va fi afectat de această situație.

CONDUCEREA SC HERODOT GRUP SRL”

Reacțiile sighetenilor nu au întârziat să apară. Mulți intre aceștia au spus că ar fi necesar un referendum prin care primarul, viceprimarul și consiliul local să fie schimbați.

Sursă: Facebook/Herodot Herodot