S-a schimbat codul rutier legat de amenzi și alte sancțiuni

Guvernul a emis o ordonanță de urgență prin care s-a aprobat emiterea de sancțiuni pe baza camerelor fixe de pe drumuri județene, naționale și autostrăzi, dar și pe baza camerelor șoferilor personale amplasate în bord.

Aceste camere vor putea înregistra depășirea de viteză, cazurile în care se merge pe contrasens, depășirea de coloane la semafoare și dacă se trece pe culoarea roșie a semafoarelor.

Iar cu camerele de bord se va putea demonstra comportamentul agresiv la volan, asta în anumite limite si reguli ca să nu existe șoferi care “vânează” alți conducători, deci nu se va putea sesiza de mai multe ori aceeași persoană într-un anumit interval de timp sau să stai într-un loc fix pentru a face sesizări pe bandă rulantă.

Filmarea cu persoanele agresive trebuie să conțină elemente clare conform noilor legi cum ar fi: să fie vizibil numărul de înmatriculare a autovehiculului, să fie vizibilă data, ora exactă și locul unde s-au produs manevrele, imaginile să fie originale și să se vadă semnalizarea segmentului de drum pe care s-a întâmplat.

De acum trebuie să știm ca se vor lua măsuri pe baza acestor camere și se vor da amenzi care o să ajungă acasă la persoanele în cauză.

Sursă foto: https://www.autovit.ro/blog/camerele-video-utilizate-pentru-controlul-rovinietelor-vor-fi-folosite-si-pentru-amendarea-celor-care-depasesc-viteza-legala/