Șoferii care refuză testarea antidrog rămân fără permis

Noua lege privind consumul de substanțe psihoactive, respectiv alcool, s-a înăsprit.

Cei care acum refuză să efectueze drugtestul sau etilotestul rămân pe loc fără permis până la primirea rezultatelor mostrelor biologice.

Foarte mulți oameni au avut ghinionul de a fi testați cu drugtestul sau etilotestul și au primit un rezultat fals pozitiv. Acum, cu noua lege, dacă refuzi testul de către poliție, doar cu gândul ca poți primit un rezultat fals, și alegi să efectuezi testarea prin mostre biologice rămâi fără permis instant, deși primirea rezultatelor poate dura și mai mult de un an.

Refuzul testării rapide și reținerea permisului, până la aflarea rezultatelor, nu este caz de dosar penal.
Șoferii nu prea sunt de acord cu această lege, fiindcă aparatele rapide ale polițiștilor au o rată destul de mare a falselor teste pozitive, de aceea mulți dintre ei refuză testarea rapidă și o preferă pe cea biologică. Însă acum probabil șoferii vor sta pe gânduri.

Organizatorii de festivaluri se arată și ei nemulțumiți de această înăsprire a legii fiindcă afirmă ca le-a scăzut numărul participanților din alte țări, unde masurile nu sunt chiar așa de stricte.

Șoferii au posibilitatea de a alege să facă analizele singuri, la un laborator privat, dar în cazul unui proces penal doar rezultatele IML sunt cele care se iau în considerare.

Sursă foto: https://iasitvlife.ro/stiri/care-sunt-medicamentele-care-pot-da-rezultat-pozitiv-la-drugtest/