Emoții la revenirea tricolorilor: Sute de fani i-au așteptat la Mogoșoaia și i-au cântat    “La mulți ani” lui Niță

Momente pline de emoție pentru tricolori la întoarcerea naționalei de fotbal de la EURO 2024. Avionul care i-a adus pe români acasă a decolat de la Frankfurt cu o întârziere de două ore și a ajuns la Otopeni la ora 1:30. De acolo, tricolorii au mers cu autocarul până la Mogoșoaia, unde îi așteptau sute de fani.

Printre cei prezenți, mulți au fost copii, cărora părinții le-au permis să stea treji până târziu, profitând de vacanță. Fotbaliștii care au dus România până în optimile de finală ale campionatului european au fost aplaudați minute întregi și au cântat imnul alături de suporteri.

Generația de suflet a românilor a reușit din nou să le facă pielea de găină susținătorilor. După un parcurs excelent la Euro 2024, tricolorii au revenit acasă în mijlocul nopții, întâmpinați de sute de fani la centrul de antrenamente de la Mogoșoaia.

Nicolae Stanciu a declarat: „Să vă vedem aici la ora asta este totul pentru noi și sper că v-am făcut mândri. Văd foarte mulți copii și pentru noi asta înseamnă totul, pentru că vrem să fim modele de urmat pentru această generație, pentru copiii României.

“Un tânăr fan a spus: „La meciul cu Ucraina credeam că o să câștigăm cu 2-1 și când am dat al treilea gol m-am bucurat nespus de mult.

“Această bucurie imensă nu a mai fost experimentată de români de 24 de ani. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a subliniat importanța continuării reformelor în fotbalul românesc: „Cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem astăzi este să oprim tot procesul de reformă și modernizare din fotbalul românesc. Probabil acest proces a fost oprit în anii ’90. Ne-am bucurat cu toții de rezultatele generației de atunci și am oprit toată dezvoltarea.

“Pe gazonul de la Mogoșoaia, Florin Niță, portarul României, a fost aplaudat zeci de secunde, în timp ce fanii i-au cântat “La mulți ani”, sărbătorindu-i cei 37 de ani.

La final, sute de suporteri i-au cerut lui Edi Iordănescu să rămână alături de Națională. Edward Iordănescu a declarat: „România a dat un semnal puternic să fie un nou început pentru fotbalul românesc, pentru România și români.”

Sursa: www.digi24.ro