Performanță remarcabilă a elevilor români: au câștigat cea mai prestigioasă competiție de robotică din lume

Două echipe românești de robotică au obținut o performanță de excepție, clasându-se pe primul loc la cea de-a opta ediție a Competiției Internaționale de Robotică „Maryland Tech Invitational” (MTI), desfășurată la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory din SUA. Este cea mai prestigioasă competiție de robotică din lume.

Echipele #Ro2D2 din Prahova, câștigătoare în calitate de „Winning Alliance Captain”, și CyLiis din Iași au triumfat la ediția din 2024 a competiției, care a avut loc în Laurel, Maryland, la sfârșitul săptămânii trecute, fiind găzduită de John Hopkins Applied Physics Laboratory. Cinci echipe din România au participat la această ediție, printre cele 40 selectate, continuând ceea ce a devenit o tradiție pentru liceenii români. Echipele participante au fost: CyLiis și Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, Ro2D2 de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Eastern Foxes de la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești (Prahova) și ByteForce de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați.

Succesul acestor echipe reflectă puterea muncii în echipă, de la tehnicieni și ingineri la experți în marketing și strângere de fonduri, mentori, profesori și părinți susținători. Ele demonstrează calitatea educației din România și reprezintă o sursă de inspirație. Ambasada României în Statele Unite ale Americii i-a felicitat într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Echipa de robotică Ro2D2, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, a fost căpitanul alianței câștigătoare a competiției. În cadrul acestei competiții, echipa ploieșteană a câștigat toate cele 12 meciuri jucate și a stabilit un nou record mondial.

Sursa: www.digi24.ro

Sursa foto: www.digi24.ro