”MICUL PIETON” – un proiect educațional al IPJ MM

Reprezentanții Grădiniței ”Otilia Cazimir” din Baia Mare, au inițiat un proiect educațional intitulat ”MICUL PIETON”, la care au participat aproximativ 100 de grădinari.

În mijlocul micilor pietoni ai instituției, s-au aflat polițiștii Biroului Rutier Maramureș, care au discutat cu micuții despre regulile de circulație, despre siguranța lor pe stradă, despre pericolele cu care se pot confrunta, dar și despre evitarea diferitelor tipuri de accidente. Spre finalul activității, grădinarii au avut onoarea să urce în autospeciala poliției pentru a-i vedea dotările și modul de funcționare. Mai mult, motocicleta, a fost un alt autovehicul al organelor de poliție care le-a atras atenția micuților, fiecare dorindu-și câte o fotografie cu ea.

Oamenii legii au tras un semnal de alarmă pentru toți participanții la trafic, de a spori atenția, mai ales când și copii sunt în preajma lor. În plus, aceștia au mai afirmat că accidentele în care sunt implicați copii, sunt cele care îi afectează cel mai tare, chiar dacă sunt în uniformele de poliție.

”O societate mai bună se construiește prin educație. Iar în calitate de polițiști rutieri, dacă ne dorim siguranță și disciplină în trafic, întotdeauna cu bucurie ne adresăm copiilor, pentru a-i învăța regulile de circulație. Însă este extrem de important, ca și dumneavoastră, părinții, să adoptați o conduită corectă în trafic.”, este mesajul polițiștilor Biroului Rutier Maramureș.

Sursa informațiilor poate fii regăsită accesând link-ul: https://mm.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/politistii-biroului-rutier-in-mijlocul-micilor-pietoni-de-la-gradinita-otilia-cazimir