Marea Britanie va introduce din mai pașaport COVID

Guvernul britanic plănuiește ca cetățenii să primească un pașaport COVID-19 pentru vacanțele de vară care să demonstreze că o persoană a fost vaccinată, a informat joi publicaţia Daily Telegraph, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Ministerul Transporturilor are în vedere ca acest pașaport să fie introdus din 17 mai, data de la care vor putea fi reluate zborurile internaționale, unde călătorii vor avea dovada în țara de destinație că au fost vaccinați, potrivit sursei citate.

Momentan britanicilor le sunt interzise călătoriile în alte țări, însă autoritățile au decurs la o relaxare a măsurilor antiepidemice care inițial ar trebui să se încheie la sfârșitul lunii iunie, când nu va mai fi necesară vreo restricție.

În Marea Britanie s-au vaccinat deja atât persoanele de peste 50 de ani, cât și persoanele cele mai vulnerabile și se dorește ca toată populația adultă să fie vaccinată până la sfârșitul lunii iulie.

În ceea ce privește formatul pașaportului COVID-19, acesta ar putea fi în versiunea electronică sau pe hârtie și să aibe și certificarea guvernului, fiind astfel aprobat de către autoritățile vamale din țările de destinație.