Vești bune pentru maramureșeni! Nu vor mai fi necesare deplasările la sediul din Baia Mare de către persoanele cu dizabilități

În cadrul proiectului „Mai aproape de cetățean”, Consiliul Județean Maramureș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș își propun să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Astfel, în cadrul proiectului, aceste persoane beneficiază de servicii de specialitate fără a se deplasa la sediul central din Baia Mare.  

Începând cu data de 5 aprilie, reprezentanții Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap (SECPAH) și-au început activitatea în cadrul acestui proiect prin deplasarea în patru noi locații din Maramureș.  

Localitățile în care aceștia își vor muta temporar sediul sunt: Vișeu de Sus, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș și Ariniș. În fiecare săptămână în ziua de luni, între orele și 10:00 și 14:00, reprezentanții SECPAH vor interacționa cu publicul din localitățile menționate mai sus. 

Săptămâna aceasta proiectul s-a desfășurat la Sighetu Marmației, unde au fost evaluate zece persoane cu dizabilități programate la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC).  

Am convingerea că acest proiect desfășurat în colaborare strânsă cu executivul Consiliului Județean va avea efectul scontat și vom putea fi astfel mai aproape de toți cetățenii care au nevoie de serviciile de specialitate din cadrul DGASPC Maramureș. Mă voi preocupa în continuare să fim mai aproape de maramureșenii aflați în situații deosebite și să venim în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă zi de zi” a declarat Alina Coste Mădăras, directorul general al DGASPC, conform unui comunicat de presă emis de DGASPC.  

În data de 19 aprilie, angajații Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap (SECPAH) din cadrul DGASPC se vor deplasa în Târgu Lăpuș, la Casa de Cultură „Vasile Grigore Latiș”, iar pe data de 26 aprilie în Ariniș, la Căminul Cultural.  

Pentru o mai bună desfășurare a proiectului, maramureșenii care doresc să acceseze serviciile oferite de SECPAH în aceste teritorii, sunt nevoiți să solicite o programare. Pentru mai multe detalii: aici