Noutăți

Îți poate afecta dispoziția și productivitatea la locul de muncă felul cum mănânci cu o seară înainte?

Recent a apărut un studiu cu scopul de a lămuri această problemă: Este corelată masa luată cu o seară înainte (la fel cum ar fi și consumul de alcool) de a merge la muncă cu dispoziția și productivitatea la locul de muncă?

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au efectuat un studiu pe un eșantion de 97 de persoane, angajați cu norma întreagă. Studiul a constat din răspunsuri la un număr de întrebări în trei perioade diferite ale zilei: înainte de muncă, la sfârșitul zilei lucrătoare și înainte de culcare. Angajații au fost întrebați, de exemplu, dacă consideră că au mâncat prea mult înainte de culcare, dacă au mâncat junk food sau dacă ei cred că au mâncat prea târziu. În cele din urmă, toți au considerat că au avut un comportament alimentar nesănătos. Oamenii de știință au constatat că absolut toți muncitorii, când raportau că au mâncat inadecvat, erau mai predispuși să reclame dureri de cap, dureri de stomac și diaree în dimineața următoare. În timpul programului de lucru toate efectele matinale își găseau corespondența în comportamentul angajaților, aceștia fiind mult mai predispuși să evite sarcinile sau întâlnirile de lucru și socializarea, iar probabilitatea de a-și ajuta colegii scădea drastic.

Concluzia cercetătorilor este că o alimentație incorectă în timpul nopții îți poate afecta nu doar sănătatea fizică la propriu cât și dispoziția și implicit productivitatea la locul de muncă în timpul zilei următoare.

Însă, cercetătorii nu au luat în calcul consumul de alcool, cafea și zahăr și nici masa voluntarilor din timpul zilei în care au fost intervievați. Totuși, pentru o dispoziție bună și spor la muncă, se recomandă să țineți cont și de calitatea mesei de seară.

Pentru mai multe informații consultați sursa inițială a articolului.(1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *