Lungmetrajul românesc Imaculat a câștigat două premii în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, secțiunea paralelă „Giornate degli Autori”.

Imaculat, lungmetrajul realizat de Monica Stan și George Chiper, a reprezentat România la Festivalul de Film de la Veneția, secțiunea paralelă „Giornate degli Autori ”, și a reușit să câștige „Award for Women Screenwriters Under 40 ”, pentru scenariu, și „Luigi De Laurentiis Award ” (Lion of the Future) pentru cel mai bun film de debut.

Giornate degli Autori a apărut în 2004 fiind o secțiune paralelă a Festivalului de Film de la Veneția.Secțiunea, încă de la început, a reușit să reprezinte o alternativă a zonelor reale ale festivalului, reprezentând un loc pentru cinematografia de înaltă calitate, fără restricții, cu grijă pentru originalitate, inovație și independență. În cadrul competiției sunt prezentate 10 filme, toate dând dovadă de calitățile enumerate mai sus.

(n. r. – vezi detalii aici.)

Sursă imagine aici.

 Imaculat este un scurt metraj românesc, regizat de Monica Stan și George Chiper având ca scenarist tot pe Monica Stan. Din distribuția filmului fac parte Ana Dumitraşcu, Vasile Pavel şi Cezar Grumăzescu.Scurtmetrajul prezintă povestea Dariei, care din pricina primei sale iubiri ajunge dependentă de droguri și este nevoită să meargă la dezintoxicare. Inocența ei o salvează de la avansurile sexuale ale celorlalți pacienți și îi oferă protecție. Aruncată în lumina reflectoarelor, aceasta începe să realizeze că tratamentul special vine cu un preț.

(n. r. – vezi detalii aici.)

 Gaia Furrer, directorul artistic al Giornate declară că: „Este pentru prima dată când Lion of the Future merge la un film românesc, iar premiul pentru Imaculat dovedește încă o dată că România este o țară mare, vibrantă, o țară plină de imagini și povești. Ca o latură independentă a Festivalului de Film de la Veneția, suntem mândri de acest triumf și sărbătorim alături de Monica Stan și George Chiper-Lillemark, care ne-au încântat cu filmul lor. ”

(n. r. – vezi detalii aici.)