Activități de relaxare în sezonul estival

Pe măsură ce vremea de afară continuă să se încălzească, căutăm să ne bucurăm de zilele de vară prin mai multe variante și metode de relaxare. Ziua fiind mai lungă, ne lasă impresia că avem mai mult timp de relaxare și de vacanțe. Uneori ne convingem cu greu că avem nevoie de o pauză, dar timpul liber este un moment pentru a ne reactiva și a ne da un impuls pentru ceea ce urmează. Pauzele sunt necesare, iar activitățile cotidiene le găsim tot acolo și dupa o mică excapadă; alegem o zi în care să ne relaxăm, să ne reconectăm cu natura, să ne luăm doza de Vitamina D, să renunțăm la traiul obișnuit pentru mai multă liniște.

Băuturile calde nu mai fac parte din viața noastră în acest sezon, poate doar cafeaua de dimineață, gândul ne stă la un strop de răcoare, la fructele tropicale și gustări fresh. Putem savura o limonadă pe una din terasele orașului în care locuim sau putem prepara singuri băuturi răcoritoare chiar la noi acasă. Unele dintre băuturile cele mai preferate de către majoritatea oamenilor sunt: clasica limonadă sau cele cu arome exotice, smoothi-urile, ice coffee, shake și multe altele. Sucurile naturale, din fructe proaspete, sunt cele mai la îndemână pentru a ne da un boost de energie și de vitamine, acestea fiind foarte ușor de preparat.

Activități potrivite pentru o vară de neuitat

Plimbare în aer liber – vara este anotimpul ideal pentru plimbări în natură, în alte orașe, la munte sau la mare descoperind noi trasee de plimbare. Lasă în urmă telefonul și refugiază-te câteva zile cu cortul, vei descoperi zone spectaculoase și campinguri  în creierii munților. Țara noastră nu duce lipsă de peisaje mirifice.

Mergi la mare – este o alegere creativă, deoarece nu se poate să intri în sezonul rece și să nu fi petrecut câteva clipe pe plajă sau făcând o baie în valurile mării. Dar dacă litoralul nu se află pe lista ta, un weekend pe malul unui lac sau o piscină, sigur o să te bucure. 

Film în aer liber – în loc de două sau trei ore într-un cinematograf întunecat, mai bine alegi varianta unui film în aer liber. Multe dintre orașele din România organizeaza seri de cinema în parcuri sau alte locuri externe. 

Dacă ești iubitor de senzații tari, parcurile de distracții trebuie să fie incluse în lista ta de activități. Chiar dacă nu ești foarte aproape de unul, merită să conduci câteva ore cu mașina pentru a te distra și a țipa cât poți de tare. 

Festivalurile sunt o altă alternativă pentru o vară de neuitat. Chiar dacă vorbim de faimoasele Untold și Electric Castle sau altele mai mici, indiferent de genul de muzică preferat o astfel de experiență este de neratat. 

Sezonul cald este făcut pentru aventuri, vacanțe deosebite și locuri noi. Trebuie să vă propuneți să transformați vacanța de vară într-un anotimp de neuitat.  

Surse foto: arhivă personală

Surse text: https://upfit.one/ghid-fit-10-lucruri-pe-care-sa-le-faci-in-vacanta-de-vara

http://www.iakispa.ro/new-blog/2017/3/11/lf0jzspfeijnm4wljwh42vafqu29y0