UPDATE: Vernisaj și lansare de album de grafică Walter Friedrich la Colonia Pictorilor

Sâmbătă, 22 ianuarie a.c., începând cu ora 18.00, galeria Hollósy din cadrul Coloniei Pictorilor din Baia Mare a găzduit vernisajul expoziției personale retrospective de grafică a artistului plastic Walter Friedrich (1931-1996). De asemenea, în cadrul manfestării s-a lansat și un album de grafică dedicat artistului format la Școala Băimăreană de Pictură.

Maestru de ceremonii a fost dr. Tiberiu Alexa, care, pe lângă oficiile de gazdă, a prezentat, în fața unui public consistent, un bine documentat excurs în viața și opera lui Walter Friedrich.

În continuare, graficianul și istoricul de artă sătmărean Muhi Sándor a oferit o inedită prezentare a operei lui Walter Friedrich, atât în contextul operei, cât și în contextul receptării post-mortem, alternând prezentarea în limba română și maghiară.

În final, din public a luat cuvântul artistul și profesorul băimărean Gheorghe Crăciun, care a întregit perspectiva asupra vieții și operei lui Walter Friedrich, adăugând și anume accente critice la adresa situației graficii în cadrul peisajul de strictă actualitate al artelor plastice.

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 27 februarie a.c.

(foto: Claudiu Farcaș)

UPDATE: Filmul vernisajului (sursa: youtube – canalul Jurnalism CUNBM)