Proiecte în valoare de 200 de milioane de Euro sunt derulate în Baia Mare

Primaria Municipiului Baia Mare a primit aproximativ 200 de milioane de Euro pentru renovarea si imbunatatirea infrastructurii a orasului. Se vor reabilita si renova infrastructurile rutiere, institutiile de invatamant si a blocurilor de locuit. Primaria Municipiului a anuntat dezvoltarea unui nou cartier numit “Pintea Viteazul” .

Primarul Municipiului Baia Mare, Catalin Chereches a anuntat : ” Una dintre principalele preocupări ale Administrație Locale rămâne dezvoltarea infrastructurii urbane, modernizarea căilor de acces din și spre oraș, dar și modernizarea infrastructurii rutiere existente. Avem, în acest sens, în diferite faze de derulare, proiecte europene în valoare de peste 55 de milioane de Euro. Acestea vizează investiții masive în modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere din întreg municipiul Baia Mare. Continuăm să investim cu prioritate și în modernizarea unităților de învățământ sau realizarea unora noi, sumele destinate în acest sens ridicându-se la aproximativ 40 de milioane de Euro. Sunt apoi proiecte pe care le-am gândit pentru dezvoltarea sectorului de sănătate și mă refer aici în principal la reabilitarea și modernizarea Spitalului TBC, pentru  modernizarea sistemului de iluminat public, anveloparea termică a încă 27 de blocuri situate în diferite zone ale orașului și proiecte care vizează zona socială, a căror valoare este semnificativă ” sursa : Facebook

Suma de aproximativ 200 de milioane de Euro reprezinta valoarea a unor 70 de proiecte care vizeaza 90 de obiective al orasului Baia Mare si sunt finantate de Uniunea Europeana.

Oraşul nordului, oraşul contrastelor Albastru de Baia Mare