Noutăți

Piesa de teatru „Familia Tărăboi” pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare

Aflată în turneu național, piesa de teatru „Familia Tărăboi” a ajuns și pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare. Evenimentul a fost organizat de Rotari Entertainment și RED NOSE SOCIETY, în regia actorului Ștefan Ruxanda, iar textul sub semnătura lui Neil Simon, N. Gogol și Sergiu Lungu.

Sursa foto & Site: rotarientertainment

Pe întreg parcursul spectacolului, gradenele sălii de teatru au fost neîncăpătoare, comunitatea băimăreană având oportunitatea de a se amuza copios alături de actorii: Silviu Biriș, Corina Dănilă, Cristina Strecopitov și Ștefan Ruxanda.  Piesa a stârnit umor și zeci de ropote de aplauze, datorită conținutului umoristic pe care-l prezintă.

Piesa, a avut premiera pe data de 15 aprilie 2022, pe scena Centrului Cultural Reduta din Brașov. Comedia, conform rotarientertainment.ro, prezintă „o familie normal de anormală, care face toate eforturile necesare pentru a ține pasul cu vremurile. În ciuda tuturor eforturilor, acest lucru nu-i reușește”. Astfel, toți cei patru membri ai săi, aleg să facă haz din orice, să-și distreze spectatorii și să-i facă să se bucure de părțile frumoase ale vieții. Desfășurarea artistică a surprins 7 scene care tratează aspecte ce-și au originea în realitate, pe parcursul cărora își articulează prezența inevitabilele conflicte care stârnesc râsul: vizionarea unei piese de teatru unde unul dintre cei 4 spectatori, Ivan Ilici Cerdiakov, strănută în spatele altui spectator, Mihail Brasillo deranjându-l, și astfel se iscă un conflict; povestea nefericită a unei tinere guvernante care lucrează și educă copiii unei familii înstărite este răsplătită în mod ilegal de către stăpâna sa pentru tot efortul depus pe parcursul unei luni întregi; palpitanta vizită a diaconului Serghei la stomatolog; discuție în contradictoriu dintre 2 femei cu vârste de peste 50 de ani, despre alegerea preparatelor potrivite pentru masa de prânz; vizita unei femei la bancă pentru a comunica pe baza unui certificat medical, starea de sănătate a soțului ei, în speranța de a-i acorda cineva ajutorul; dar și alte scene de pantomimă a cărui scop a fost acela de a bine dispune publicul.

Finalul piesei evidențiază într-o notă umoristică, pe lângă optimismul și bucuria de a trăi din plin fiecare moment al vieții, și problemele de comportament cu care societatea românească se confruntă în zilele noastre.