Muzeul de Artă s-a redeschis oficial

Joi, 22 iulie a.c., a avut loc ceremonia oficială de redeschidere a Muzeului Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”, după o lungă perioadă în care a fost inaccesibil publicului larg, datorită situației pandemice. Evenimentul, consacrat și împlinirii a 125 de ani de existență a Centrului Artistic băimărean, s-a bucurat de consistentă participare din partea oficialităților, invitaților și reprezentanților mass-media.

Foto: Alex Achim

Amfitrionul manifestării a fost directorul muzeului, dr. Tiberiu Alexa, care, în prima parte a acesteia, a oferit un tur ghidat al muzeului, prezentând participanților un veritabil curs de istorie a artei, aplicat pe operele de artă expuse.

Foto: Alex Achim
Foto: Alex Achim

A doua parte a manifestării a fost reprezentată de alocuțiunile propriu-zise, obișnuite pentru acest tip de manifestări. Pe lângă gazda evenimentului, au mai luat cuvântul academicianul Marius Porumb de la Academia Română, Filiala Cluj-Napoca, și consilierii județeni conf. univ. dr. Marinel Kovács (care a transmis un mesaj și din partea președintelui Consiliului Județean Maramureș) și conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea.

Foto: Alex Achim

Manifestarea a avut și o altă semnificație, fiind ultimul eveniment oficial pe care-l moderează dr. Tiberiu Alexa, acesta urmând să se pensioneze în viitorul apropiat. Acesta a condus muzeul, cu rezultate remarcabile, în ultimii 15 ani.

Foto: Alex Achim

Muzeul va fi deschis publicului larg începând cu 23 iulie a.c., până pe 25 iulie accesul fiind gratuit.