Lansare de carte despre modernitatea românească

Joi, 13 octombrie a.c., începând cu ora 17.00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare va avea loc lansarea cărții „De la romantism la național-comunism. Încercare asupra modernității românești” scrisă de Gelu Sabău, apărută în anul 2021 la Editura ”Institutul European” din Iași.

Vor lua cuvântul Florian Roatiș (Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”), Iovan Drehe și, respectiv, Andrei Alexandru Achim de la Facultatea de Litere, Centrul Universitar Nord din Baia Mare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Lucrarea își propune o abordare sintetică încercând să arate, pornind de la cele două concepte de libertate, felul în care întreaga modernitate românească a fost structurată din punct de vedere intelectual, în special sub influența unor concepte provenind din romantism.

Cartea se adresează specialiștilor și cercetătorilor în filosofie politică, științe politice sau celor care cercetează modernitatea (politică, culturală, literară) românească, studenților sau celor care sunt interesați de aceste domenii, dar și publicului larg, care are curiozități legate de spațiul cultural și politic românesc al ultimilor 150 de ani.