Cinci zile de activităţi la Centrul Cultural-Social Vişeu de Sus

Luni, 1 iulie, Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus dă startul atelierelor de vacanță gratuite, destinate elevilor din ciclurile primar și gimnazial. ”Activitățile propuse sunt distractive și recreative, așa cum fiecare copil își dorește, dar, în același timp, atelierele urmăresc să contribuie și la dezvoltarea copiilor”, menționează organizatorii.

Luni e atelierul de creație, care urmărește descoperirea și stimularea talentelor artistice, crearea și dezvoltarea coeziunii de grup prin intermediul lucrărilor de artă colaborativă, art terapie.

Ziua de marți este dedicată cinematografului copiilor. Un atelier care vizează dezvoltarea socială și psihologică prin vizionarea de filme cu teme şi rol formator pozitiv, povești terapeutice animate.

Miercuri e școala de vară. O școală unde cei mici dobândesc informații noi, de cultură generală, prin metode interactive, precum și își fixează informațiile din timpul anului școlar.

Ziua de joi propune o temă despre psihologia distractivă. Mai exact despre educarea, prin joc și activități distractive, a capacităţii de autocunoaştere şi autocaracterizare, formarea imaginii de sine, a identităţii personale, acceptarea schimbărilor în plan fizic, psihic, social, managementul stresului.

Vineri, în ultima zi a atelierelor de vacanţă, este vorba despre socializare, crearea unei stări de bine, şi a unei stări de relaxare. Atelierele au loc între orele 11.00 și 15.00. Înscrierile se fac direct la sediu, începând de luni, 1 iulie.