4 iulie – Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii

Cunoscută sub denumirea „Ziua Internațională a Statelor Unite” sau pe scurt „Ziua Americii”,  este o sărbătoare festivă celebrată în fiecare an de către americani la data de 4 iulie.

Sursa foto: https://www.romaniatv.net/ziua-independentei-sua-cum-sarbatoresc-americanii-4-iulie_428435.html

Conform studiilor, anul 1776 este cel în care 13 colonii americane își declarau independența față de Imperiul Britanic, eveniment care a dus la nașterea Statelor Unite ale Americii ca popor suveran.

Cu toate aceste aspecte, 4 iulie nu este considerată a fi ziua în care Congresul Continental de la Philadelphia a decis să declare independența, acest lucru petrecându-se cu două zile în urmă, pe 2 iulie 1776. Potrivit informațiilor oferite de către https://www.constitutionfacts.com/ nu este nici data la care Revoluția Americană a izbucnit, lucru petrecut în urmă cu un an, în luna aprilie 1775.

În cele din urmă, Congresul Continental aprobă forma finală a Declarației de Independență, asupra căreia s-a lucrat timp de mai multe zile, astfel s-a stabilit ca data de 4 iulie să rămână ziua oficială de sărbătorire a valorilor americane.

Sursa foto: https://ro.wikipedia.org/wiki/Declara%C8%9Bia_de_independen%C8%9B%C4%83_a_Statelor_Unite_ale_Americii

Ziua Independenței Statelor Unite este asociată deseori cu Ziua României, celebrată la 1 decembrie, deoarece, atât în România, cât și în Statele Unite, zilele oficiale de sărbătorire a țărilor sunt declarate de către Guvern ca fiind zile nelucrătoare. 

Ca orice stat care are anumite obiecte reprezentative, America are și ea câteva simboluri semnificative printre care, cele mai importante sunt :

  • Statuia Libertății – care ține în mână Declarația de Independență din anul 1776
  • Declarația de Independență

Mulți americani au ocazia în această zi de a sărbători așa cum se cuvine, prin parade stradale, grătare cu familia și prietenii, focuri de artificii, dar totodată le oferă un prilej de promovare a tradițiilor istorice ale statului.

Sursa foto: : https://www.mediafax.ro/externe/4-iulie-ziua-independentei-americanii-isi-serbeaza-libertatea-data-la-care-13-colonii-isi-declarau-independenta-fata-de-imperiul-britanic-19388303

Surse informații:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Independen%C8%9Bei_(Statele_Unite)

https://stirileprotv.ro/stiri/international/4-iulie-2022-zeci-de-milioane-de-americani-au-probleme-cu-zborurile-de-ziua-independentei-in-sua.html