3 dintre cele mai frumoase obiective turistice din Maramureș

Cimitirul Vesel Săpânța

Sursa foto: pensiuneapoianacornet.ro

Începem acest top cu probabil cel mai interesant obiectiv turistic al Maramureșului. Cimitirul este unic în Europa. Povestea acestui cimitir a început în anii 1933 când Stan Ioan Patras, un artist popular cunoscut ca sculptor, poet, pictor a început să creeze cruci pentru morminte deosebite. .Crucile atât de deosebite care spun într-un mod foarte haios povestea omului înmormântat acolo prin desene și texte cu rimă. Acest obicei a fost continuat după moartea artistului de către ucenicul său. Prin unicitatea lui în lume, cimitirul de la Săpânța se înscrie între marile valori ale culturii universal, iar la Simpozionul Monumentelor Funerare, care s-a ținut în Statele Unite ale Americii în 1998, a fost clasat primul din Europa și al doilea din lume după cel din Valea Regilor – Egipt.

Cascada Cailor

Sursa foto: povestidecalatorie.ro

Daca ajungi in Maramures, trebuie neaparat sa vizitezi Cascada Cailor. Este cea mai mare cascada din tara, dar si una dintre cele mai importante atractii turistice din Maramures. Apropo de faptul ca este cea mai mare din tara, este interesant de retinut ca are in jur de 90 de metri inaltime.Poti sa ajungi la Cascada Cailor cu telescaunul din statiunea Borsa. Acesta te va duce pana aproape de cascada, urmand sa faci pe jos o plimbare de cateva minute, pana la baza cascadei.

Mocănița

Sursa foto: libertatea.ro

Intreaga calatorie, dus-intors, prin Muntii Maramuresului, pana in localitatea Paltin, dureaza de obicei in jur de 5 ore. In tot acest timp, trenul circula incet, purtandu-te prin locuri salbatice, prin inima padurilor, acolo unde nu prea des ajunge picior de om. Locomotiva cu aburi trage dupa ea cateva vagoane, din care unul este descoperit, potrivit pentru vreme calda si aer curat de munte. Un aspect foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere este faptul ca locurile in mocanita sunt limitate. Daca vrei sa faci turul cu mocanita trebuie sa iti cumperi bilet online, pentru a te asigura ca numarul biletelor nu se epuizeaza in gara