Noutăți

Un jurnalist american a fost condamnat la 11 ani de închisoare în statul Myanmar.

Un jurnalist american a fost condamnat la 11 ani de închisoare de către un tribunal din Myanmar. Acesta a fost acuzat de trei infracțiuni, printre care încălcarea legilor imigrației.

Jurnalistul american Danny Fenster în vârstă de 37 de ani a fost acuzat de către un tribunal din Myanmar de terorism, sedițiune și încălcarea legilor imigrației și a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Americanul a fost arestat în luna mai pe Aeroportul Internațional Yangon în timp ce se îmbarca într-un zbor către Kuala Lumpur. Acesta a fost dus la închisoarea Insein, faimoasă pentru numărul de deținuți politici.

El nu este singurul jurnalist ce a fost închis în urma loviturii de stat din februarie, jurnaliștii străini Nathan Maung și Yuki Kitazumi având și ei aceeași soartă. Din fericire, aceștia din urmă au fost  eliberați între timp.

Aceste situații nu sunt deloc neobișnuite în Myanmar. În urma loviturii de stat din februarie, peste o sută de jurnaliști au fost reținuți și închiși din diferite motive. Guvernul din Myanmar încearcă să reducă la tăcere orice voce dizidentă, percheziționând birourile ziarelor și alungând jurnaliștii din țară, majoritatea refugiindu-se în Thailanda.

Sursă: Danny Fenster sentenced to 11 years in Myanmar – The Washington Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *