Noutăți

Seară de colinde la Parohia Lăpușel

Crăciunul sau sărbătoarea Nașterii Mântuitorului este un moment special în care oamenii se adună pentru a-L celebra pe Iisus, a împărtăși bucurie, iubire și generozitate.

De Crăciun, toate grijile sunt lăsate deoparte, familia se reunește la masa din Ajun, unde ascultă nelipsitele colinde și se bucură de bucatele preparate și de timpul petrecut împreună.

(Masa de Crăciun cu bucate tradiționale)

Sursa: https://www.huntercastle.ro/evenimente/blog/masa-de-craciun

Postul reprezintă una dintre etapele semnificative ale prăznuirii Nașterii Mântuitorului, motiv pentru care multă lume renunță în această perioadă să consume produse care conțin carne, lapte și ouă. În timpul postului oamenii fac multe acte de binefacere, încercând să aducă fericire în sufletul fiecăruia și să împărtășească vestea nașterii, cântând colinde dedicate lui Iisus Hristos în biserici.

În Duminica a 31-a după Rusalii, în 3 decembrie, enoriașii Parohiei Lăpușel, împreună cu preotul paroh, Costinaș Sorin, au avut onoarea de a-i avea alături pe tinerii din Grupul Vocal A.S.C.O.R Baia Mare, coordonați de tânărul Paul Coza. Colindătorii au răspândit nașterea lui Iisus printr-un concert armonios de colinde, intitulat „ȘI-AM PORNIT A COLINDA…”, proiect desfășurat pe toată durata postului, atât în parohiile din județ, cât și în cele din Satu Mare.

După momentul liturgic săvârșit în cadrul Vecerniei, la care au luat parte și membrii grupului vocal, cântând cântece bisericești, s-a desfășurat momentul mult așteptat în care întreaga biserică a răsunat armonios.

Cu sufletul la gură, întreaga comunitate de credincioși a trăit din plin emoția pe care tinerii au reușit să o transmită pe tot parcursul concertului, uitând de toate momentele tensionate din fiecare zi. Prin sentimentele și energia resimțită, colindătorii au încercat să trimită către întreaga lume faptul că sărbătorile nu sunt doar despre vestirea nașterii Mântuitorului, ci sunt despre familie și toți cei dragi, așa cum subliniază în câteva cuvinte însoțitorul grupului, Diacul Vlad Nechita.

„Asociația studenților creștini ortodocși români – A.S.C.O.R reprezintă trăirea, iar aceste colinde nu înseamnă doar vestea nașterii Mântuitorului, ci ne duc cu gândul la cei dragi, la părinții noștri și la cei care nu mai sunt printre noi!” – a precizat Vlad Nechita

Totodată, acesta îi încurajează pe cei tineri sau pe toți doritorii, să se alăture acestui proiect de suflet prin care vor duce tradiția mai departe, promovând valorile creștine printr-o implicare riguroasă a tinerilor în viața liturgică și filantropică.

Crăciunul nu este doar o sărbătoare a tradițiilor și a bucuriei, ci și un prilej de reflecție și contemplare asupra anului care se încheie. În mijlocul agitației și a aglomerației, Crăciunul oferă o oportunitate de a ne opri pentru a aprecia momentele frumoase din viață și pentru a ne gândi la ce avem cu adevărat.

Magia Crăciunului nu constă doar în cadourile sub brad sau în festinul de Crăciun, ci și în conexiunile umane. Este momentul în care oamenii devin mai deschiși, mai recunoscători și mai dispuși să împărtășească bucuria și căldura cu cei din jur. O simplă îmbrățișare sau un cuvânt cald pot avea un impact semnificativ în inimile celorlalți.

Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Sursa foto & text: Georgiana SĂSĂRAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *