Noutăți

O descoperire arheologică importantă recentă în Israel

În data de 16 martie 2021 arheologii au descoperit în Israel fragmente din Manuscrisele de la Marea Moartă, scheletul de 6000 de ani a unui copil și cel mai vechi coș din lume (la ora actuală). Descoperirea a fost făcută în Peștera ororilor. Peștera sau Caverna ororilor se găsește în Deșertul Iudeii. În acel loc s-au găsit rămășițele refugiaților evrei în urma revoltei numite Bar Kokhba. Această revoltă a fost numită după liderul ei care s-a răsculat împotriva romanilor (care conduceau Israelul atunci). Insurecția evreilor a avut loc între anii 131 și 136 e.n. și a fost înfrântă de romani cu pierderi grele.

Această peșteră se găsește la mică distanță de Peștera manuscriselor, un alt sit important legat de istoria scrierilor biblice.

Aceste noi manuscrise ar putea să contribuie la studiile biblice actuale.

Pe lângă această descoperire, s-au făcut încă două descoperiri surprinzătoare:

Prima este scheletul unui copil de acum 6000 mii de ani.

A doua descoperire este a celui mai vechi coș din lume găsit la ora actuală, de 10500 de ani.

Toate aceste descoperiri pot să arunce o lumină nouă în domeniul studiilor biblice și de asemenea să ne facă să ne gândim de ce ar fi dorit cineva să îngroape într-o peșteră un coș care cel mai probabil avea o funcție rituală în societatea de atunci.

Pentru cei interesați să citească mai multe despre acest subiect, puteți să consultați sursa inițială a știrii, precum și alte surse care poate au mai adunat informații pe parcurs: (aici)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *