Noutăți

Curtea Supremă din SUA a eliminat dreptul constituțional la avort

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a decis, vineri, să elimine dreptul constituțional al femeilor la avort. Această hotărâre nu interzice întreruperile de sarcină, ci readuce SUA, înapoi cu aproape jumătate de secol, înainte de introducerea hotărârii “Roe v. Wade” din 1973, care oferea fiecărui stat libertatea de a autoriza sau nu avortul.

Deși hotărârea din 1973, “Roe v. Wade” a dăinuit timp de aproape jumătate de secol, biserica nu a fost niciodată de acord cu aceasta.

Sursa foto: Google

“Constituția nu face referire la avort si niciunul dintre articolele sale nu protejează implicit acest drept. “Roe v. Wade” a fost total nefondată de la început şi trebuie respinsă. Este timpul să întoarcem problema avortului la aleșii poporului în parlamentele locale”, a scris judecătorul Samuel Alito în numele majorității.

În urma unei analize, New York Times, preconizează că, aproximativ, jumătate din statele americane vor interzice avortul după anularea hotărârii “Roe v. Wade”. Decizia a stârnit deja controverse atât în rândul liderilor Statelor Unite, cât şi între cetățeni.

One thought on “Curtea Supremă din SUA a eliminat dreptul constituțional la avort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *