Tom Hanks aniversează 68 de ani

Actorul american Tom Hanks și-a sărbătorit cea de-a 68-a aniversare. Născut în 1956 pe data de 9 iulie, Tom Hanks este unul dintre cei mai apreciați și respectați actori de la Hollywood, cunoscut pentru rolurile sale memorabile în filme iconice precum “Forrest Gump”, “Cast Away”, “Saving Private Ryan” și seria “Toy Story”.

Hanks și-a început cariera în anii ’80, dar a atins faima internațională cu rolul său din “Big” (1988), pentru care a primit prima sa nominalizare la premiile Oscar. Ulterior, el a câștigat două premii Oscar pentru cel mai bun actor, în anii consecutivi, pentru rolurile sale în “Philadelphia” (1993) și “Forrest Gump” (1994).

Pe lângă cariera sa de actor, Tom Hanks este cunoscut și pentru munca sa ca producător și regizor. A produs și a regizat filme de succes, cum ar fi “That Thing You Do!” și miniseria “Band of Brothers”.

Tom Hanks este, de asemenea, recunoscut pentru implicarea sa în numeroase cauze caritabile și pentru activitatea sa filantropică. El este un susținător activ al cercetării pentru cancer și al veteranilor de război.

Astăzi, fanii din întreaga lume îi transmit urări de bine și își exprimă aprecierea pentru contribuțiile sale remarcabile la industria cinematografică și la societate.

Surse: ro.wikipedia.org, www.biography.com

Sură foto: Pinterest