Sărbătoare la Baia Mare: Absolvenții Facultății de Litere au fost celebrați pe stadion. GALERIE FOTO

Ieri, 28 iunie, începând cu ora 12:00, pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare, a avut loc Festivitatea de Absolvire a studenților Facultății de Litere.

Înainte să ajungă la stadion, absolvenții au avut parte de un marș festiv, prin centrul orașului Baia Mare.

https://www.facebook.com/literecunbm/videos/202788068291761

La deosebitul eveniment au luat parte oficialități județene și locale, iar tribuna principală a stadionului a fost plină de familiile și prietenii absolvenților. Tot în cadrul acestui eveniment s-a anunțat șefa de promoție, aceasta fiind, Rebeca Gîț, studentă de la specializarea Limba și Literatura Engleză.

„Multă emoție și bucurie la Cursul festiv al absolvenților Facultății de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Promoția 2021.
Le-am transmit absolvenților mult succes în continuare și mult curaj în toate deciziile pe care le vor lua de acum încolo, iar cadrelor didactice toată recunoștința pentru munca pe care o depun în formarea tinerilor, într-una din cele mai importante etape ale vieții.” – a fost mesajul domnului președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Pe lângă conducerea Centrului Universitar Nord din Baia Mare și conducerea Facultății de Litere, la eveniment a mai luat cuvântul și domnul profesor Jeong O Park, venit tocmai din Coreea de Sud, care a ținut un discurs deosebit de interesant, chiar în limba română. În discursul lui, domnul profesor a pomenit de valorile românești, Constantin Brâncuși și dificultatea limbii române, felicitând absolvenții promoției 2021.

„O nouă generație de etnologi. Studenți de vârste diferite, dar care au găsit teme comune de dialog și care au știut să devină o adevărată echipă. Perioada de pandemie i-a pus la încercare, dar ei au știut să meargă mai departe împreună. Pentru noi a fost o mare bucurie să ne întâlnim cu acești oameni, care au asumat nevoia depășirii unor limite și, implicit, devenirea, transformarea. Suntem convinși că ne vom reîntâlni peste ani, cu toții caracterizați de aceeași deschidere spre cunoaștere. ” – a precizat, pe o rețea de socializare doamna conf. univ. dr. Delia Suiogan.

Articol publicat și pe eMaramureș.ro!