Regulile pentru noul an școlar

În conferința comună de miercuri, ministrul educației și al sănătății, au hotărât că unitățile de învățământ se vor închide când rata de infectare depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

Vor rămâne însă deschise creșele, grădinițele și unitățile din învățământul special. ,,Rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcționare va fi rata de infectare de la finalul fiecărei săptămâni. În ziua de vineri, fiecare școală va ști cum funcționează săptămâna următoare și se ia în calcul doar rata de pe site-ul DSP. Dacă, de exemplu, vinerea avem 5,99 și luni avem 6,03, se va respecta rata de infectare de vineri.”, a precizat ministrul Educației.

,,Măsuri preventive care se impun:

– distanțare fizică;

– aerisirea spațiilor închise din școală, cu risc mare de transmitere: locuri de luat masa, săli de sport;

– masca obligatorie în spațiile închise; – recomandarea măștii de tip medical; – măștile textile vor putea fi folosite doar dacă sunt adaptate feței, acoperă nasul și bărbia corect;

– alte dispozitive sunt interzise elevilor;

– viziera va putea fi folosită doar de profesori și doar în învățământul special;

– este permisă desfășurarea orelor de educație fizică în săli de sport/spații interioare, fără obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2/1000. La o rată de incidență mai mare de 2/1000, orele de educație fizică se pot desfășura doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție. Prin excepție, preșcolarii nu au obligația purtării măștii de protecție în timpul orelor de educație fizică, indiferent de rata de infectare.”

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/in-ce-conditii-incepe-scoala-pe-13-septembrie-ce-decizii-finale-au-luat-autoritatile.html