Recenzie ,,Regina Roșie” ~ de Victoria Aveyard

O lume unde regimul poate fi doborât de o minoritate, o eroină care va face istorie. Am ajuns să citesc “Regina Roșie” datorită multitudinilor de păreri pozitive la adresa ei, aveam așteptări măricele dacă am văzut că este așa de apreciată. Acțiunea este foarte complexă, bine descrisă cu niste personaje puternice și la propriu și la figurat. Totul are loc într-o lume în care poporul este împărțit după culoare sângelui;
Poporul cu sângele roșu trudesc pentru cei cu sânge argintiu, aceștia în schimb sunt lăsați în foamete și mizerie. Poporul cu sângele argintiu se diferențiază prin puterile pe care le dețin, acestea aducându-le gloria. Totul se schimbă când o fată cu sânge roșu deține și ea o putere.

Personajul principal, Mare Barrow, este o adolescentă din clasa sociala a celor cu sânge roșu, însă, când ajunge în fata regelui și a reginei, descoperim că are ceva deosebit. Aceasta era născută cu sânge rosu dar posedă puteri de argintiu, chiar mai puternice. Ca să mascheze adevărul și să nu pornească o ierarhie între popoare, regele o pune să mintă în legătură cu identitatea ei astfel ajunge o doamnă dintr-o fostă Casă Regală pierdută.

Regele și regina decid ca aceasta să fie promisă unuia dintre cei doi fii ai lor dar și o marionetă de care se vor folosi cum se ivește ocazia.
Mare pătrunde greu în lumea argintiilor crescând ura față de ei pe zi ce trece, cu toate astea reușind să vadă și dincolo de aparente.

,,Obișnuiam să cred că argintiii erau niște zei supremi, care nu puteau fi niciodată amenințați sau speriați. Acum știu că opusul e adevărul. Au petrecut atâta vreme sus, protejați și izolați, încât au uitat că pot și cădea. Forța lor s-a transformat în slăbiciune.”

Cititorul pornește în acesta călătorie cu Mare, aceasta fiind cheia care poate distruge întregului regim. Toate cele patru volume au fost traduse așa că voi continua seria cu siguranță. Recomand cu încredere!

R: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️5/5