“Negrean Collection ‘24”, la Colonia Pictorilor

Expoziția ”Negrean Collection ’24” va fi vernisată joi, 11 iulie, de la ora 18.00, la Colonia Pictorilor din Baia Mare. Este compusă în exclusivitate din colecția de autor a artistului, așa cum arată ea la ora actuală.

Născut la Cluj-Napoca, unde a urmat studiile liceale și universitare în arte vizuale, pictorul Ioan Angel Negrean devine artist băimărean odată cu implicarea personală și profesională în spațiul educațional plastic preuniversitar și universitar, administrativ cultural și în cel de patrimoniu și muzeologie.

La ceas aniversar, pentru că această amplă expoziție-incursiune în culoare este strâns legată de împlinirea a 70 de ani și totodată a 46 de ani de creație plastică și cercetare, artistul propune un discurs vizual ce reunește desenul, culoarea, materia culorii, suprafața construită din culoare, tehnica mixtă, instalația, ilustrând teme ale dealului băimărean, ale norului, grotei, răstignirii, ale morții, ale Evei, ale stărilor și trăirilor creatorului”, anunţă cei de la Colonia Pictorilor Baia Mare pe pagina de socializare. Creația artistului va fi expusă pe simezele Galeriei Hollósy din cadrul Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor în perioada iulie – septembrie a.c.