Jim Caviezel în rolul lui Iisus în filmul “Patimile lui Hristos”

Actorul și regizorul Mel Gibson i-a propus actorului american Jim Caviezel rolul lui Iisus în filmul “Patimile lui Hristos” și l-a avertizat că va fi un rol extrem de dificil, care ar putea însemna sfârșitul carierei sale la Hollywood.

După o zi de gândire, Jim a decis să accepte rolul, observând că avea 33 de ani, vârsta lui Hristos la răstignire, și că inițialele numelui său sunt aceleași: J.C (Jesus Christ în limba engleză).

Filmările au durat 8 săptămâni, iar scena crucificării, cea mai dificilă, a durat 35 de zile. În timpul filmărilor, Jim Caviezel a slăbit 20 kg, a fost lovit de fulger, a fost biciuit din greșeală de două ori, provocându-i o rană de 35 cm, era pe punctul de a-și pierde vederea, și-a dislocat umărul, a făcut pneumonie și hipotermie din cauza timpului petrecut dezbrăcat pe cruce.

Trupul său a fost atât de epuizat după terminarea filmărilor încât a fost nevoie de mai multe luni de recuperare.

În ciuda dificultăților, interpretarea lui Jim Caviezel în rolul lui Iisus a fost extrem de apreciată și a adus filmului un succes imens, atât din punct de vedere critic, cât și comercial.

În acest film, rolul Fecioarei Maria este interpretat de actrița româncă Maia Morgenstern care a avut unul dintre cele mai dificile roluri pe care l-a interpretat cu un mare succes și uimind întregul public.

“Patimile lui Hristos” a devenit unul dintre cele mai discutate și controversate filme din istorie, iar dedicarea și sacrificiul lui Jim Caviezel au rămas memorabile pentru toți cei care au urmărit filmul.

O continuare a filmului “Patimile lui Hristos” ar trebui să apară anul acesta. Scriitorul Randall Wallace a declarat în iunie 2016 ca a început să lucreze alături de Gibson la continuarea filmului care v-a fi concertată pe Învierea lui Iisus.

Sursă foto: https://www.msnews.ro/rugaciune-si-devotament-in-lumina-ecranului-povestea-din-spatele-filmului-patimile-lui-hristos/