Fii adultul care va ieși din copilul pe care îl crești.

Observ deseori părinți care sunt atât de preocupați de cărți și de conferințe încât uneori uită să-și petreacă timpul cu cei mici.

În zilele noaste, există părinți care butonează întruna telefonul, dar își ceartă copilul pentru că își petrece timpul uitându-se numai la televizor sau pe tabletă. Mulți dintre aceștia nu-și dau seama, însă comportamentul copilului este influențat în special de comportamentul părinților.

Sursa:google

Familia e locul din care pleacă cele mai puternice obiective şi care îl motivează pe copil să lupte pentru ceea ce îşi doreşte. Copilul învață în mod direct de la părinți. Și nu prin ceea ce îi predică zi de zi, ci prin ceea ce fac ei.

Sursa:google

De la cum reacționează la o ceartă, de la cum iubește sau de la cum se comportă în societate, părintele va fi copiat uneori până în cele mai mici gesturi și detalii de către copil. Un lucru pe care putem să-l facem este să realizăm dacă suntem sau nu o influență bună pentru acesta, încercând să lucrăm din timp și să devenim o versiune cât mai bună pentru el.

Întâi de toate, să fim conștienți de valorile noastre și să fim împliniți cu noi, ca mai apoi, adultul care va ieși din copilul pe care-l creștem să poată influența pozitiv și urmatoarele generații.