Noutăți

Cele mai îndrăgite animale de companie

Considerate de către oameni cele mai îndrăgite ființe, pisicile sunt adorabile, pline de viață, extrem de iubitoare, ideale pentru a putea fi crescute atât la casă, cât și la apartament și pot ajunge la o durată de viață de până la 15 ani.

Spre deosebire de rivalii lor, câinii, pisicile nu își manifestă atât de ușor iubirea față de stăpâni, ci se împrietenesc cu aceștia treptat.

Foto: Georgiana SĂSĂRAN

În ciuda domesticirii, pisicile nu își pierd niciodată abilitatea de a trăi în sălbăticie, acolo unde se formează colonii. Ele sunt capabile de a-și captura singure hrana, prin capacitatea de a vâna atunci când trebuie să supraviețuiască sau au pui mici care trebuie alăptați și care au nevoie de hrană.

Deși mulți părinți nu sunt de acord cu ideea de a crește un copil mic într-o casă unde stau și animalele, studiile de specialitate au demonstrat faptul că un copil care crește cu un animal în casă își dezvoltă un sistem imunitar mai puternic și este mult mai rezistent la agenții patogeni. Copilul este mai puțin predispus de a se îmbolnăvi repede și este în general mult mai sănătos decât ceilalți copii. El învață să își asume responsabilități, este mai puțin egoist și se adaptează mai bine social decât alți copii. În plus, el nu va avea manifestări violente față de animale, nici față de oameni și își va dezvolta o personalitate echilibrată.

Pisicile își manifestă deseori iubirea prin mușcături sau zgârieturi făcute în semn de dragoste față de stăpâni, deși uneori mușcăturile propriu zise se pot transforma în adevărate opere de artă atunci când pisica are prea multă energie și chef de joacă.

Micile ghemotoace de blană pot fi uneori prea îndrăznețe, atât de îndrăznețe încât îți pot face câte o surpriză atunci când te aștepți mai puțin. Alteori nu au chef de viață și își petrec tot restul zilei dormind.

Foto: Georgiana SĂSĂRAN

Fie că am avut o zi proastă la școală sau la muncă și ne întoarcem acasă fără niciun fel de chef, dorindu-ne să facem o baie fierbinte iar apoi să ne trântim în pat la un serial, pisicile vor fi mereu acolo atunci când simt că ai avut o zi grea, se cuibăresc în brațele tale, încep să toarcă și te pupă, oferindu-ți multă afecțiune.

Curiozități:

  • Pisicile pot scoate aproximativ 100 de sunete diferite, în timp ce câinii doar 10.
  • La vârsta de 5 luni o pisica este aptă pentru împerechere.
  • Pisicile pot simți tonul vocii tale, așa că își pot da seama când le vorbești frumos și când le cerți.
  • Pisoii încep să se joace de la vârsta de 4 luni, exersându-și îndemânarea vânătorească și după aceea surprinzându-și mama și frățiorii.
  •  Pisoii se nasc surzi, după 4-5 zile aceștia încep să audă anumite sunete, dar abia la 3 luni auzul fin al acestora va funcționa cum trebuie.
  • În Egiptul Antic, atunci când murea o pisică, proprietarii acesteia își rădeau sprâncenele. De asemenea, pisica era mumificată și așezată în mormântul familiei sau într-un cimitir de animale de companie
  • Coada pisicii, respectiv poziția ei, indică foarte multe despre sentimentele și intențiile acesteia. Astfel, coadă ridicată înseamnă fericire, zvârcolirea ei reprezintă un semn de amenințare, iar când pisica își ține coada în jos și aproape de corp înseamnă că se simte nesigură.
  • Faptul că pisicile au fost venerate în Egipt este universal cunoscut, dar ele au fost declarate sacre și în Japonia în jurul anului 1000, conform https://catsinternational.org/
  • Cea mai longevivă pisică înscrisă în Cartea Recordurilor a trăit 38 de ani și 3 zile și locuia în statul Texas, Statele Unite ale Americii.

Animalele vor rămâne mereu singurele suflete nevinovate care îți pot oferi iubire necondiționată așa cum știu ele mai bine.

Foto: Georgiana SĂSĂRAN

Sursa info: https://www.libertatea.ro/lifestyle/curiozitati-despre-pisici-3012088

https://mobilepet.ro/blog/lucruri-interesante-pe-care-nu-le-stiai-despre-pisici/