Anual, tot mai mulți romani sunt în căutarea unor destinații exotice, nemaivăzute unde pot să trăiască o experiență unică şi de neuitat. Însă, uită faptul că, țara noastră are atât de multe locuri minunate de vizitat şi de descoperit. România vă poate oferi vacanța la care visați.
Iată 3 lacuri din România care ar putea deveni o destinație de vis pentru următoarea vacanță:
1. Lacul Bucura este un lac glaciar situat în Parcul Național Retezat din Munții Retezat. Cel mai mare lac glaciar din România, alimentat din 5 izvoare şi care se întinde pe o suprafață de aproximativ 9 hectare.
Situat la altitudinea de 2.040 de metri, îl face suficient de accesibil pentru amatorii de drumeții şi turiștii curioși. De asemenea, în perioada verii poate fi şi un loc foarte bun de campare.
Ca amplasare, lacul se află între vârful Peleaga şi Șaua Bucurei din munții Retezat. Cel mai ușor şi rapid drum de a ajunge în apropierea lacului cu mașina este prin Poiana Pelegii. Aici veți găsi o parcare auto amenajata, urcarea din Poiana Pelegii până la Lacul Bucura durează aprox. 2h (sursa).
2. Lacul Bâlea este un lac glaciar, situat la o altitudine de 2034 m, în Munții Făgăraș, Județul Sibiu. În anul 1932 lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 ha din jurul lacului au fost declarate rezervație naturală
Lacul Bâlea se află la circa 77 km de la orașele Sibiu, 68 km Făgăraș și 85 km de la Curtea de Argeș. În timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe drumul Transfăgărășan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana Bâlea Cascadă din apropierea cascadei Bâlea (sursa).
3. Lacul Tarnița este un lac de acumulare care se găsește între comunele Râșca, Mărișel și Gilău (județul Cluj), la vest de municipiul Cluj-Napoca. Cu o suprafață de circa. 215 ha și o lungime de peste 8 km și o adâncime maximă de peste 70 de metri.
Lacul Tarnița este una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj. Este alimentat de apele Văii Someșul Cald, unul din afluenții Someșului Mic (sursa).