Crema cu protecție solară și importanța acesteia

Crema cu protecție solară, nelipsită din rutina unora, doar un alt produs cosmetic pentru alții! Deși am evoluat cât mai mult ca oameni în ceea ce privește îngrijirea corpului nostru și mai ales a pielii, chiar și astăzi există oameni care nu înțeleg importanța cremei cu protecție solară, rolul ei și câte beneficii ne aduce folosirea ei pe termen lung.

Sursa foto: pinterest.com

În primul rând SPF-ul (Sun protection Factor sau Factorul de protecție solară) se referă, în general, la protecția în fața razelor de tip UVB și la prevenirea eritemului. Atunci când achiziționăm o cremă de protecție solară, trebuie să urmărim ca eticheta acesteia să specifice faptul că aceasta ecranează și razele de tip UVA.

Sursa foto: pinterest.com

Există mai multe feluri de raze ultraviolete responsabile pentru bronz și este esențial să înțelegem diferențele dintre ele pentru a ști cum să ne protejăm corect pielea. Razele UVB sunt cele responsabile de bronzul întârziat, acela pe care îl etalăm cu atâta mândrie când ne întoarcem din concediu. Efectul razelor UVB este simțit la nivelul epidermei, spre deosebire de razele UVA, care acționează în straturile profunde ale pielii și produc o pigmentare imediată. Dacă razele UVB au un efect benefic adiacent celui estetic, anume că mențin un nivel sănătos de calciu în organism (sigur ați auzit de „fixarea calciului”), razele UVA, deși nu ard suprafața pielii, provoacă îmbătrânirea prematură a pielii prin deteriorarea fibrelor de elastină și colagen.

Este important să ne protejăm pielea tot timpul anului, recomandă medicii dermatologi, chiar și în sezonul rece, dar mai ales în timpul sezonului cald când razele soarelui sunt cel mai puternice. Fie că ieșim afară sau nu, crema trebuie aplicata deoarece razele pătrund chiar și prin draperiile groase. Aceasta nu trebuie să lipsească mai ales dacă mergem la piscină sau în vacanță la mare și dorim să ne expunem pielea pentru a o bronza. Bronzul este nociv pentru piele, expunerea voită și necontrolata pe termen lung poate duce la boli ale pielii grave, chiar și la cancer de piele. De aceea cel mai bine este folosirea unei creme cu protecție solară potrivită pentru pielea noastră. Cel mai bine este să mergem pe recomandările unui dermatolog în ceea ce privește îngrijirea pielii noastre și eventualele afecțiuni ale acesteia.

Sursa foto: pinterest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *