My Body, My Choice

In luna iunie a acestui an, cand presedintele Statelor Unite ale Americii era plecat din țară, Curtea Suprema a Americii a adoptat o lege care trebuia sa interzica avortul la nivel national, insa au renuntat la ceasta idee asa ca au lasat statele sa decida in mod individual daca aplica aceasta lege si in ce fel. Aproximativ 20 de state au aprobat aceasta lege, interzicerea avortului chiar si in situatii de viol. Missouri fiind primul stat care a decis acest lucru.

In urma acestei legi, mai multe persoane si-au exprimat parerea  in mod public, au existat proteste, iar in unele locuri s-a ajuns la razboi civil. In aceasta perioada de slabiciune a intregii lumi, cand inca exista un razboi crunt intre Rusia si Ucraina, societatea ar trebui sa ramana unita, in schimb, se impart in tabere din cauza faptului ca au idei si principii diferite.

My Body, My Choice” striga toate femeile care cred ca le-a fost incalcat un drept important, care le-ar putea schimba viata in rau, iar din pacate nimeni nu le acorda suficienta importanta.

“Ce sarcina imi pune in pericol viata?”

“Daca am ramas insarcinata in urma unui viol?”

“Daca pur si simplu nu-mi doresc acest copil?”

Sunt intrebari la care s-au primit raspunsuri dure pe care publicul nu era pregatit sa le audă si care au starnit revolte. “Daca sunt violata?” a fost una dintre frecventele intrebari puse celor care au votat aceasta lege. Iar raspunsul lor a fost “Aveti mai multa grija”. Poate ca acestia au uitat ca un viol nu vine doar din partea unui strain, noaptea, pe o strfada pustie, ci si din partea iubitilor, sotilor sau poate din partea rudelor.

Sa nu uitam de asemenea, pedeapsa pentru avort ilegal este de 15 ani, iar pedeapsa pentru viol este doar de 5 ani.

La un moment dat, America era un model pentru toate tarile, un model drept de luat, dar acestea sunt vremuri de mult apuse. Tara in care sunt atacuri teroriste in fiecare an, in scoli, in care mor zeci de copii si adolescenti, tara in care poti sa cumperi orice arma iti doresti doar pe baza de ID, unde copiii din orfelinate care implinesc 18 ani sunt aruncati in strada  fara sa-I pese cuiva cum o sa traiasca acel copil, impune o lege anti avort, spunand ca sunt “pro life”. De asta avea nevoie America.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *